Kulturel Folkefest 2016

17. marts 2016

Den Kulturelle Folkefest i Skælskør gør klar til liv og glade dage, 2.-4. september

Borgmester Sten Knuth åbner Folkefesten kl. 18.00 på Svanetorvet.

Når Foreningen Skælskør År2000 for 17. gang står i spidsen for den kulturelle folkefest, er det med flere nye tiltag, men publikum bliver heller ikke snydt for nogle af de aktiviteter, som hver gang er en succes. En af aktiviteterne, som hvert år trækker fulde huse, er kirkekoncerten fredag aften. I år er det Sebastian som gæster Skælskør.

Mon ikke de fleste kender Sebastian. Han har været en betydningsfuld spiller i dansk musikliv gennem 40 år. Der findes nok ikke mange der ikke kender melodierne fra diverse musicals, f.eks. Skatteøen og Ronja Røverdatter, men han har også givet os alle en lang række smukke klassikere – f.eks. ”Du er ikke alene”. Nu kan publikum glæde sig til en stemningsfyldt koncert i Skælskør Kirke, hvor Sebastians fine tekster, hans melankolske stemme og fine guitarspil sammen med anekdoter fra et langt liv i musikkens tjeneste.

Billetter til kr. 75 kan købes på Bykontoret fra lørdag den 20. august kl. 11.00. Mon ikke der hurtigt bliver udsolgt!

Der er også store navne for børnene. Lørdag eftermiddag kommer Anders & Katrine fra Lille Nørd. Her kan man få billetter på Biblioteket, også fra 20. august, eller på www.slagelsebib.dk. Gerlev Legepark kommer med Byens Leg, der er som sædvanlig Waterballz og klatretårn ved havnen, og man skal heller ikke snydes for det store børneloppemarked.

Oplev en dramatisk byvandring under den Kulturelle Folkefest!

Både fredag aften og lørdag formiddag kan man opleve bymidten i Skælskør på en lidt anden måde. Der er nemlig dramatisk byvandring, hvis indhold er små episoder bygget på faktiske eller opdigtede hændelser. Der kan forekomme scener, som minder om episoder fra TV-serien Matador, så man kan altså risikere at møde både fru Møghe, Misse, oberst Hackel, lærer Andersen og flere fra Matador universet.

En guide samler publikum i grupper og inddrager dem i sit liv i perioden: Skælskør under besættelsen. Borreby Teater har udlånt kostumer, og manuskriptet til byvandringerne er lavet af Lone Oleskow og Lisa Larsen.

Som noget nyt åbner Den Kulturelle Folkefest fredag aften kl. 18.00. Efter borgmester Sten Knuths tale underholder Skælskør Rytmiske Kor, og herefter Mads Otzen og Anne Steen.

Butikkerne i Skælskør åbner helt frem til kl. 22.00, med aktiviteter og gode tilbud. Lørdag er der åbent til kl. 14.00.

Det trykte program for hele folkefesten kan fås fra den 20. august på Bykontoret i Skælskør, Bibliotekerne i kommunen, Nytorvs Konditori, Helles Salon og Skælskør Vinhandel.

Nyhedsbrev