Kulturel Folkefest 2017

16. marts 2017

Mindre rettelser/tilføjelser til programmet for Kulturelt Folkefest
Rettelse: Fredag d. 1 sept. kl. 19-22 på Bruuns Hjørne kommer Gunnar Hansen og laver en kulinarisk oplevelse som består af Langtids Braiseret Kalv på Urtemos der bliver serveret på årets tallerken; fremstillet af stedets keramikere. Det hele koster kun 190,- kr. og du får tallerken med i købet! Download Plakaten her!
Rettelse: Jehovas Vidner kommer ikke med deres mobile stand i gaden, men holder stadig Rigssalen åben for interesseret.
Tilføjelse: Lørdag d. 2 sept. på Café Nytorv kommer Køie & Lindegaand og spiller musik på terrassen mellem kl. 11:30-14:30.

Kulturel Folkefest – Kun for børn

Nej, selvfølgelig er Kulturel Folkefest ikke kun for børn. Men der er nogle aktiviteter specielt beregnet på børn. Det starter allerede fredag morgen, hvor børn i dagpleje og børnehavebørn kan opleve en herlig sanseforestilling, der handler om en mand med 5 fødder ”Fusskopf”. Det foregår i Det Røde Pakhus. Kl. 9.30 er det for de helt små, og kl. 11 er det for børn fra 3-6 år. Billetter kan bestilles på/afhentes hos Skælskør Bibliotek. Det er gratis.

Hele dagen fredag og lørdag kan børn gå på kunstskattejagt med mobilen. Fredag er der familiekoncert: ”Børn to be wild – the Rockshow” kl. 19.00 på biblioteket. Det er for børn på 3 år og op. Gratis billetter kan afhentes på Skælskør Bibliotek.
For de lidt større – fra 3. klasse til 7. klasse – er der fredag fra 19 – 22 Sodavandsdiskotek og åben klub på Oliemøllen.

Lørdag er der forskellige aktiviteter hos Falck, herunder en redningsaktion i Inderhavnen. Fra 12-16 kan man se det færdige resultat, fra da kunstskibet Bibiana var i Skælskør. Her blev der kreeret et kunstsejl af børn og to professionelle kunstnere. Sejlet kan ses ved kulturboderne på havnen.

Måske har børn (og deres forældre) lyst til at overvære en fiskeauktion – det kan man kl. 11 i Fiskehuset.

I en helt anden boldgade kan børnene deltage i en glasworkshop med glasformgiver Ditte Hvas. Her kan man lave et billede eller et ophæng i glas. Det er lørdag kl. 10 på Bruuns Hjørne. Tilmelding er nødvendig.

En anden slags workshop kan man opleve i Det Røde Pakhus kl. 11.30. H.C. Andersens Verden byder hele familien velkommen til en eventyrrejse ind i fantasien og kreativiteten. Du kan skabe dit eget eventyr af alverdens materialer.

Kl. 15 lørdag lægger det Røde Pakhus hus til en sjov familieforestilling om Klods Hans. Det er igen H.C. Andersens Verden, der står for dette. Forestillingen er gratis. Bagefter kan potentielle prinsesser blive fotograferet i en prinsessekjole med et 5 meter langt slæb!

Det er bare et lille uddrag af børneprogrammet – se mere på www.ar2000.dk, eller i programmet, som kan hentes på Bykontoret, Biblioteket, Skælskør Vinhandel mv.

Kulturel Folkefest 1. – 3. september byder på flere nyheder

For 18. gang vil Skælskør summe af liv i weekenden i uge 35, når foreningen Skælskør År 2000 arrangerer den kulturelle folkefest. Traditionen tro starter festen på Svanetorvet, hvor Marinegarden spiller op, inden borgmester Sten Knuth kl. 18.00 byder velkommen. Herefter er der koncert med Skælskør Rytmiske Kor frem til kl. 19, hvor Anne Steen og Mads Otzen spiller. De afløses ca. 20.30 af Hans Leonardo Pedersen og venner, der underholder frem til kl. 22.30.

Der er også musik i Sparekassen Sjælland, hvor Henry O’Connor spiller irsk folkemusik. I Cafe Madkassen kan man opleve Køie og Co., mens der på Bruuns Hjørne er musik og natmad. Det er Urban Oak og Cross Island Porch Band. Trio2 spiller på fiskekutterens dæk, og i Kosmorama er det New Cadillac, der spiller 60’er musik. Og så sluttes der af i kirken med Lis Sørensen – i skrivende øjeblik er der formodentlig udsolgt af billetter.

Af helt nye tiltag kan man nævne et lysoptog. Først laver man sin egen lysskål hos keramikerne Cecilie Dige og Gitte Nurup i Strandgade, og så går man til Købmandsgården og får lys i. Kl. 20.30 kan man deltage i lysoptoget op til Salonen 4 x K.

Virtual reality er jo meget oppe i tiden. Det kan du nu opleve på en helt anderledes måde. Det er DOOM ROOM – en virtuel reality ceremoni til dit efterliv. Det foregår i kælderen under Bruuns Hjørne – og det er LIDT UHYGGELIGT, så derfor er det ikke for børn under 15 år. Det tager ca. 30 minutter, og man kan købe billetter a kr. 50 i Bykontoret til forskellige tidspunkter.

På Bymuseets gavl er der lysshow med museets historie.

På det gamle rådhus udstiller X-class i Slagelse deres fantastiske papirkjoler, og her kan man lørdag også opleve en workshop og udstilling af Skælskør Skoles kunsttalentklasses egne værker.
Lørdag er der som sædvanlig morgenbord i Algade, så man kan styrke sig med lidt kaffe, inden man på Svanetorvet kan møde alle de politiske partier. Hvis man har lyst til at synge fællessang fra Højskolesangbogen, så er Høve Valgmenighed klar på Havnepladsen kl. 10.15 – 11.15. Troels Brandt, formand for LAG Slagelse vil synge for.

I det hele taget sker der bare noget hele tiden, så det kan anbefales at se på www.ar2000.dk, eller hente det flotte udførlige program på Bykontoret, Biblioteket, Skælskør Vinhandel, Nytorvsbageren, Helles Salon mv.

Nyhedsbrev