Kulturel Folkefest 2015

17. marts 2015

Den 16. kulturelle folkefest i Skælskør, 26. -28. august.

Allerede torsdag den 27. er der tyvstart på flere aktiviteter. Legeskibet Mira, som er et tiltag fra Gerlev Idrætshøjskole, åbner dørene for skolerne i Skælskør torsdag, fredag formiddag og mandag. Skolerne har kunnet kommet med flere klasser, og der er booket op på alle tidspunkter. Fredag eftermiddag, lørdag og søndag kan alle komme ombord og møde Legematroserne, samt prøve forskellige lege, parkour mv.

Bryggeriet Harboe starter også rundvisningerne om torsdagen. Der er rundvisning kl. 15, 16 og 17, samt fredag kl.16,17 og 18. Ved rundvisningerne fortælles om Harboes udvikling og visioner for fremtiden, og der bydes på smagsprøver, både fra det klassiske sortiment, men også nye produkter (gratis billetter kan hentes på Bykontoret).

Fredag formiddag er der vuggestue, dagpleje – og børnehavebørn I Det Røde Pakhus til Sørens Safarishow. Harboe sponserer juice, og børnene kan spise deres madpakke.

Den officielle åbning af Den Kulturelle Folkefest foretages kl. 19.00 på Svanetorvet af borgmester Sten Knuth. Og så går det ellers slag i slag. Der er musik i Kosmorama ved Coobers, Las & Dissing underholder med ”Min mormors gebis” på biblioteket, gospelkoret Allelujah synger, Marinegarden er på gaden, og på Svanetorvet spiller Replay rock og pop til kl. 23.30. Michael Falch synger i kirken kl. 23 (der er desværre udsolgt til kirkekoncerten).

Butikkerne i Skælskør er i år åbent til kl. 22.30, og de byder på masser af gode tilbud.
Lørdag er der åbent til kl. 14

På Nytorv er der igen i år Sportsmekka, med deltagelse af en del af Skælskørs sportsklubber. Der kan vindes gavekort på kr. 500. Kaiza og Cafe Spis Lokalt sørger for musik ved Lotte & Benny fra 19-22, mens der er gang i grillen.

På Bruuns hjørne kan man nyde en kop suppe i keramikskål for kr. 100, mens man hører herlig Blue Grass musik.

Der er specialtilbud i flere af restauranterne i byen, så der er ingen grund til at blive hjemme den aften.

Og så er der den helt store nyhed: Skammekrogen. Her kan publikum prøve at opleve en helt ny kunstform –ikke en skulptur, ikke en film, men en 3D installation, hvor man kan
transportere sig ind i et andet menneske, der deltager i en familiemiddag. Det foregår i vinduet hos Bog & Idé, og man skal ikke hverken tale eller spille en rolle – blot iagttage og lytte. Det er første gang på Vestsjælland, der er mulighed for at opleve dette, og gratis billetter kan afhentes på Bykontoret. Der er plads til 5 personer af gangen, varighed ca. 30 min.

Lørdag er der morgenbord i Algade, og så foregår der en masse aktiviteter på Havnen og i Lagunen, lige fra Waterballz, klatrevæg, børneloppemarked, og Kalles World Tour i Det Røde Pakhus kl. 15. Lørdag aften er der fællesspisning i Det Røde Pakhus med musik af What’s Up.

I begyndelsen af juli fejrede Skælskør 100 års jubilæum for dampskibet Skjelskør III. Det var en bragende succes, og nu stævner Skjelskør III atter ind i havnen i forbindelse med folkefesten. Der kan købes billetter til ture på fjorden på Bykontoret.

Som noget nyt i år deltager Skælskør Plejecenter også i folkefesten. Fredag kåres byens bedste lagkagebager, og lørdag er der åbent hus med rundvisning, folkedans, spillemandsmusik, fællessang, rickshawkørsel mv.

Søndagen slutter den Kulturelle Folkefest med picnic koncert i parken ved Guldagergaard. Det er Selandia Brass Band, der sætter punktum for årets picnickoncerter med maner. Der er udstilling i Æblehuset fra 13-17.

Kæmpe nyhed på Den Kulturelle Folkefest – Skammekrogen

Nu kan du få en helt anderledes oplevelse – det er ikke film, det er ikke spil, det er ikke skulptur – men du kan selv være med.

”Nu skal vi hygge os. Det er det vigtigste. Og at vi er sammen”

Den danske familiemiddag er til udstilling i filminstallationen ”Skammekrogen”, som tidligere har været vist i Nikolaj Kunsthallen, CPH:Pix og på Spot Festival, og nu kommer til Vestsjælland for første gang.

Fem mennesker rundt om et spisebord, bundet sammen i familiens bånd, i åben krig mod hinanden. De ved det bare ikke ! Storebror Jacob har modvilligt sin nye, tynde kæreste Maya med. Mor Karen har noget med maven og far Palle kan slet ikke styre sin flødeskum. Og lille Julius forsøger desperat at styre hele situationen konfliktfrit i land.

Et ovalt bord er placeret midt i rummet, dækket op til middag og med et sæt virtual reality briller placeret på hver tallerken. Det er en ny måde at opleve på – en maskine, der giver publikum mulighed for at transportere sig selv ind i et andet menneske, der kæmper for sin ret til familiemiddagen. Man får simpelthen mulighed for at skifte krop – for et lille øjeblik. Men du skal hverken snakke eller spille en rolle – blot iagttage og lytte!

Skammekrogen er en leg med medier for at opnå adgang til det psykiske rum i alle mennesker, hvor de grimmeste oplevelser bliver gemt godt af vejen. Det rum åbner Skammekrogen døren til.

Skammekrogen er skabt af Johan Knattrup Jensen, Mads Damsbo og Dark Matters. De medvirkende, som publikum får lov til at komme ind i, er Sofie Stougaard, Ole Boisen, Katrine Bruun, Benjamin Engel og Sebastian Teschemacher.

Skammekrogen bliver placeret i et vindue hos Bog & Ide på Algade. Der er 5 pladser pr. gang – første gang er fredag kl. 16.00, og sidste gang er kl. 22. Det varer en lille halv time pr. gang. Lørdag startes kl. 10.00.

Hvis du – enten alene eller sammen med nogle venner – har lyst til at prøve denne spændende nye oplevelse helt gratis, kan du hente billetter på Bykontoret fra fredag den 14. august

Kulturel Folkefest 2015

For 16. gang vil Skælskørs gader og pladser fyldes med liv og aktiviteter, når Den Kulturelle Folkefest indbyder alle kommunens borgere til at komme til den gamle købstad og deltage i de mange arrangementer.

Fredag aften holder forretningerne åbent med gode tilbud og konkurrencer, borgmesteren åbner, Marinegarden spiller og så går det slag i slag med forskellig underholdning på Svanetorvet.

Kl. 23:00 er der kirkekoncert med Michael Falch.

Lørdag er morgenbord i Algade, og så er der ellers en lang række aktiviteter på Havnen og i Det Røde Pakhus for både børn og voksne. Som noget nyt vil Gerlev Legepark i år være på Havnen med deres legeskib – en flot gammel skonnert. Den gamle damper Skelskør III vil også være en del af folkefesten. Så der er en god blanding af gamle og nye tiltag for hele familien.

Hele programmet for Den Kulturelle Folkefest vil kunne ses fra omkring 1. august.

Den kulturelle folkefest er for alle – ikke mindst børnene

Nyhed i år – børnefrokost i Det Røde Pakhus og Legeskibet Mira fra Gerlev Legepark

Når den kulturelle folkefest åbner fredag den 28. august kl. 19.00 på Svanetorvet med borgmestertale og musik, er der allerede flere aktiviteter, der er tyvstartet. I havnen kan man finde det gode skib Mira, som er endnu et spændende tiltag fra Gerlev Legepark. Skibet har været rundt omkring i landet i sommerens løb, og ankommer allerede onsdag den 26. august til Skælskør. Skibet er ladet med sjove lege, som folkene fra Gerlev Legepark glæder sig til at få børnene sat i sving med. Ikke kun på skibet, men i land er der muligheder. Der anbringes et par flotte containere, som kan bruges bl.a. til parkour og andre aktiviteter fra Gerlev.

Også i Det Røde Pakhus tyvstartes der. Hvor andre byfester har sildebord eller damefrokost, har Skælskør nu noget helt nyt, nemlig en børnefrokost. Ja, faktisk er det to af slagsen, nemlig en for de 0-3 årige kl. 9.30 fredag morgen, og så igen kl. 11.00 for de 3-6 årige. Vuggestuer, børnehaver og dagplejemødre inviteres til at medbringe børnene, og der er allerede tilmeldt en række. Men der er stadig pladser til andre børn, som ikke går i institution eller dagpleje. Der skal bare hentes billetter på Bykontoret fra 14. august.

Børnene og pædagogerne/dagplejemødrene kan medbringe deres frokost, og så sponserer Harboe juice. Der skal naturligvis også være underholdning, og det er lagt i hænderne på Sørens Safarishow. Det er multikunstneren Søren Brynjolf, som fortæller historier og laver sjov med sine træfigurer.

Af øvrige arrangementer for børnene kan nævnes Bibliotekets arrangement fredag aften kl. 19.30, hvor Dissing & Las giver deres teaterkoncert ”Min mormors gebis”. Lørdag eftermiddag kl. 15.00 er Det Røde Pakhus stedet, hvor børnene kan opleve Kalles World Tour, igen en af de kendte personligheder fra Ramasjang. Kalle Mathiesen er konservatorieuddannet trommeslager, som ud fra devisen ”Der er musik i alt og alt er musik” underholder med balloner, pivedyr, boremaskiner og ridderhjelme. Han har spillet på gader og stræder over det meste af verden, og det eneste man kan være sikker på med Kalle er, at man ikke kan være sikker på noget som helst!

Billetter til disse arrangementer kan bestilles på www.slagelsebib.dk.

Og så er der naturligvis de andre sjove ting, såsom børneloppemarked, klatretårn, Waterballlz og meget andet. Den Kulturelle Folkefest er for hele familien.

Michael Falch bliver årets kunster ved Kirkekoncerten fredag den 28. august kl. 23.00 (OBS: Koncerten er udsolgt!)

Igen i år er det lykkedes Skælskør År 2000 at få et rigtig godt navn til den traditionelle midnatskoncert i Skælskør Kirke, nemlig sangeren Michael Falch, som jo bor i lokalområdet. Michael Falch er sanger, sangskriver, forfatter og skuespiller, og er kendt fra en lang karriere, startende med bandet Malurt, som leverede en række gode sange i 80’erne, bl.a. ”I et land uden høje bjerge”. Siden har han indspillet mange albums, dels solo og med bandet ”Boat Man Love”. Han har medvirket i flere film og TV serier, hvor ikke mindst ”Rejseholdet” gjorde ham danmarksberømt. Hans rolle i filmen ”Mord i mørket” gav ham en Bodil. Han har også modtaget en Danish Music Award(Grammy) for ”Sommeren langt tilbage” i 2014 og han er den eneste, som nogensinde har fået både en Bodil og en Grammy.

I oktober 2014 udkom et opsamlingsalbum ”Hånden på hjertet”, med sange fra hans karriere gennem 35 år.

Han har haft en stor rolle i Rolling Stones Teaterkoncerten sidste år, og har skrevet 3 selvbiografiske bøger.

Så det er en meget alsidig herre, publikum kan møde i Skælskør Kirke, og han glæder sig meget. ”Jeg har optrådt i Skælskør flere gange, dels i Lystskoven og dels i Kosmorama, som jeg flere gange har brugt som opvarmning til turneer, men det er første gang jeg skal synge i kirken,” siger Michael.

Michael Falch optræder i sommerens løb på festivaler rundt om, bl.a. Skanderborg. Han er sammen med Poul Krebs ved at indspille et album, som skal udkomme senere på året.

Der kan købes billetter til kirkekoncerten på Skælskør Bykontor fra fredag den 14. august.
Billetterne koster kr. 50.

Michael Falch foran et billede af Gitte Dan fra Galleri Gitte Dan, som også er åbent under den kulturelle folkefest. Fotograf: Poul Hansen
Michael Falch foran et billede af Gitte Dan fra Galleri Gitte Dan, som også er åbent under den kulturelle folkefest. Fotograf: Poul Hansen

Rundvisninger på Harboes Bryggeri

Harboes Bryggeri støtter som sædvanligt op om årets Kulturelle Folkefest og i år udvider de med flere rundvisninger på bryggeriet.

>Harboe glæder sig til at byde indenfor til rundvisning på Harboes bryggeri. Ved rundvisningen fortælles om Harboes udvikling og du hører om visionerne for fremtiden. De byder selvfølgelig også på smagsprøver, så du kan smage på deres klassiske sortiment og på et udvalg af deres nye innovative produkter.

Så fik du ikke chancen sidste år er den der nu, idet der bliver hele 3 rundvisninger såvel torsdag den 27. aug. som fredag den 28. aug.

Torsdag bliver tiderne for rundvisningerne Kl. 14, 15 & 16.

Og fredagen bliver det kl. 16, 17 & 18.

Billetter vil kunne afhentes gratis 14 dage før på Bykontoret i Skælskør, Algade 11.

Nyhedsbrev